İstanbul Hisart Canlı Tarih Müzesi

5 5
Şimdi Kapalı Özel Müze

HİSART CANLI TARİH MÜZESİ

Hisart Canlı Tarih Müzesi, ülke tarihimizin eşsiz mirasının dünya çapında tanıtılması amacı ile 2014 yılında Nejat Çuhadaroğlu tarafından kurulmuştur. Müzede, Selçuklu dönemi ile başlayan, 1453 İstanbul’un Fethi ile devam eden ve Cumhuriyet’in ilanına kadar uzanan döneme ilişkin Osmanlı İmparatorluğu'na ait eserler sergilenmektedir. Ayrıca, Viyana Kuşatması, Malta Kuşatması, Kırım Harbi, Plevne Savunması, Balkan Harbi, I. Dünya savaşı (Çanakkale, Kafkasya, Galiçya ve Orta Doğu Cepheleri), Kurtuluş Savaşı, II. Dünya Savaşı ve dünya tarihine yön veren diğer önemli savaşların dioramaları, orijinal üniforma ve ekipmanla donatılmış 400'e yakın manken ve canlandırmalarla ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır. Bunların yanı sıra madalya ve nişan, gravür, resim ve askeri malzemelerden oluşan binlerce eser ile birlikte, önemli şahsiyetlere ve bilhassa Osmanlı Padişahlarına ait kişisel eşyalar da müze envanteri kapsamında sergilenmektedir.

Müze envanterini oluşturan binlerce eserin tamamı, Nejat Çuhadaroğlu tarafından yaklaşık 30 sene içerisinde bizzat ve tamamen kendi bütçesi dâhilinde bir araya getirilmiştir. Söz konusu envanter, orijinallik, çeşitlilik ve zenginlik açısından ülkemizin ve hatta dünyanın en kapsamlı ve nadir objelerini ihtiva etmektedir. Alışılmışın dışındaki sergileme tarzı ile klasik müzecilik anlayışının dışına çıkan Hisart Canlı Tarih Müzesi, bu tarzı ile dünyada bir ilki de gerçekleştirmektedir. Müze koleksiyonları, kurulduğu günden bu yana yurt içinde farklı lokasyonlarda düzenlenen sergiler aracılığı ile ziyaretçilerle buluşmuştur.

MÜZEMİZ TARAFINDAN YAPILAN SERGİ ÇALIŞMALARI

2015- Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları'nın 100. yıldönümü münasebetiyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Çanakkale Savaşları Tanıtım Merkezi'nde açılan ve Küratörlüğünü Nejat Çuhadaroğlu'nun üstlendiği Sergi/Müze

2016- Antalya EXPO-2016 Fuarı

2017- Akasya Kültür ve Sanat Merkezi

2017- Haliç Kongre Merkezi

2017- Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi- Cumhuriyet Resepsiyonu

2018- Ankara Cumhuriyet Müzesi- Millî İstihbarat Teşkilâtı Sergisi

2018- 'Sultan Abdülhamid Han Anma Sergisi' müzemiz bünyesinde

2018- 'Çanakkale Destanı Sergisi' müzemiz bünyesinde

2019- Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi- Cumhuriyet Resepsiyonu

2021-Gaziantep Büyükşehir Belediyesi "Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda Kadın Kahrmanlar Sergisi"

2021-Beyoğlu Atlas Sinema Müzesi (T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün Destekleri ile) "Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda Kadın Kahrmanlar Sergisi"

2022-AKM Türk Telekom Opera Alt Fuayesi (T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün Destekleri ile) "Fetih İstanbul Sergisi"

2022-AKM Türk Telekom Opera Alt Fuayesi (T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün Destekleri ile) "İstiklal Harbi Sergisi"

WC
Kafe
Mağaza
Engelli Dostu
Ulaşılabilirlik
Asansör

Yaz
10:00-18:00 (Salı : Kapalı) Cumartesi Kapalı Pazar Kapalı
Gişe Kapanış 17:00
Kış
10:00-18:00 (Salı : Kapalı) Cumartesi Kapalı Pazar Kapalı
Gişe Kapanış 17:00

65 yaş üzeri - T.C. vatandaşları 100.00TL
0 - 8 yaş - yabancı uyruklu çocuklar 50.00TL
0-18 yaş - Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar 50.00TL
Öğrenci(Üniversitelerin sanat tarihi, arkeoloji ve müzecilik bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler) 50.00TL
Yetişkin (Yerli ve yabancı tüm yetişkinler) 100.00TL
Bilet Al

İstanbul Hisart Canlı Tarih Müzesi Hürriyet Mah. Cemil Bengü Cad. No: 21 34403 Çağlayan - Kağıthane / İstanbul
info@hisartmuseum.com
+90 (212) 296-9804
Hızlı Arama Yol Tarifi

Bu müzede etkinlik yok

Tüm Etkinlikler
Müze Plan Müze Broşür Puan Ver
Menu
English
Giriş