Adıyaman Kahta Yenikale

5 5
Şimdi Kapalı

Adıyaman Kahta Yenikale

ESKİ KAHTA (YENİ KALE)

Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü Arsemia ve Nemrut Dağı yol güzergâhı üzerinde bulunur. Sarp ve yüksek bir dağın zirvesinde inşa edilmiş heybetli görünümü ile dikkat çeken Kahta Yeni Kale’nin ne zaman ve kimler tarafından yapıldığı kesin olarak bilinmemekle beraber, ilk inşasının Kommagene devleti dönemine kadar gittiği daha sonra farklı devletler tarafından eklemeler yapılarak günümüze kadar ulaştığı düşünülmektedir. Artuklu, Selçuklu, Memluk ve Osmanlı izleri taşımaktadır. Giriş kapısında bulunan kitabesinde Memluk Sultanı Kalavun’ un ismi geçmektedir.

GİZLİ MERDİVEN VE GÜVERCİNLİK 

Kalenin güney yamacında bulunan güvercinliğe gizli yapılan merdivenlerle ulaşılmaktadır. Güvercinlikler o dönemde devletin haberleşme ağını sağlayan posta işlevini sağlamak için yapılmıştır. 32 tane tüneme yeri bulunmaktadır. Aşağı doğru inildikçe gizli geçitlerle Kahta çayının diğer tarafına geçiş sağlanarak tehlike anında can güvenliği sağlanmıştır.

KALE ANA HATLARI

Kale iç saray ve dış saray şeklinde iki bölümden oluşmaktadır. Kale içerisinde Mescit, Hapishane, Zindan, Ön Savunma Hattı, Burçlar, Güvercinlikler ve Sarnıç bulunmaktadır.

Yaz
00:00-00:00 Cumartesi 00:00-00:00 Pazar 00:00-00:00
Gişe Kapanış 00:00
Kış
00:00-00:00 Cumartesi 00:00-00:00 Pazar 00:00-00:00
Gişe Kapanış 00:00

Adıyaman Kahta Yenikale Adıyaman / Kocahisar köyü/Kahta
adiyamanmuzesi@kultur.gov.tr
Hızlı Arama Yol Tarifi

Bu müzede etkinlik yok

Tüm Etkinlikler
Müze Plan Müze Broşür Puan Ver
Menu
English
Giriş