Denizli Hierapolis (Pamukkale) Arkeoloji Müzesi

4,4 5
Şimdi Kapalı

Hierapolis Arkeoloji Müzesi; Hierapolis Antik Kenti içinde, 14.000 m2’lik bir alan üzerindedir. Antik Roma Hamamı, Gymnasiumu ve kitaplığından oluşan yapılar topluluğudur.Kentin güneybatısında, traverten kanallara açılan bölgede yer alan Hierapolis Güney Hamamının (Büyük Hamam Yapısı) yapımına Hadrianus (M.S. 117-138) zamanında başlanmış olup, Severius zamanında tamamlanmıştır. (M.S. II. yy ) Antik kentin terk edilmesinden sonra Pamukkale’nin beyaz travertenlerini oluşturan suyun biriktirdiği tortular Roma Hamamının tabanını 5 m. yükseltmiştir.

1970’li yıllarda yapılan, Hierapolis Ören Yerinde bulunan Roma Hamam Yapısı’nın restorasyonu sonucu, başta Hierapolis Kazılarında çıkan ve diğer ören yerlerimizden getirilen eserlerin teşhir ve düzenleme çalışmaları tamamlanarak, 1 Şubat 1984 tarihinde açılmış olup,  Hierapolis Arkeoloji Müzesi olarak hizmet vermektedir.

Marsyas Efsanesi: Mitolojiye gore; Marsyas Tanrı Apollon ile müzik yarışmasına grime cüretini gösterir. Yarışta en iyi müziği Apollon yapmış ve Marsyas’ı yenmiştir. Neticede Tanrı Apollon ile müzik yarışmasına girme cüretini göstermesinden dolayı Marsyas’ın derisi yüzülecektir. Bu görev için bir iskitli bulunur.

Kabartmada; Marsyas kollarını kaldırarak ellerinden bir çam ağacına bağlanmıştır. Karşısında ise bir iskitli bıçağını bilemekte olup, Tanrı Apollon arkada izlemektedir. Kabartmanın devamında Apollon’a Marsyas’ı yendikten sonra defne ile iki nimphe tarafından tacı giydirilir. Apollon elinde zafer palmiyesi tutmakta, şerefe içki içerek olayı ve başarısını kutlamaktadır.

Lahitler ve Heykeller Salonu: Başta Hierapolis ve Laodikeia kazılarından çıkan ve diğer ören yerlerimizden getirilen eserlerden oluşmaktadır. Eserler arasında müdürlüğümüz tarafından Hierapolis Antik Kenti Tripolis Caddesinde yapılan kazılardan çıkarılan gladyatör dövüşleri ve boğa mücadelelerinin konu edildiği kabartmaları ile Laodikeia Antik Kentinde yapılan kurtarma kazıları sonucu ortaya çıkan lahitler;  Roma Döneminin en güzel sanatsal örnekleri olarak sunulmaktadır.

Küçük Eserler Salonu: Bu salonda, M.Ö. 4. binden bu yana birçok uygarlığın ürünü olan küçük buluntular belli bir kronolojiye göre sergilenmektedir. Sergilenen eserler arasında; Çivril İlçemiz yakınındaki Beycesultan Höyük’te, İngiliz Arkeoloji Enstitüsü tarafından 1954 – 1959 yılları arasında yapılan kazılarda ortaya çıkarılan pişmiş toprak kaplar, idoller ve taş eserlerle birlikte Frig, Hellenistik, Roma ve Bizans Dönemlerine ait pişmiş toprak kandiller, cam eserler, kolyeler ve madeni takılar bulunmaktadır. 

WC
Kafe
Mağaza
Otopark

Yaz
08:00-20:00 Cumartesi 08:00-20:00 Pazar 08:00-20:00
Gişe Kapanış 19:45
Kış
08:00-17:00 Cumartesi 08:00-17:00 Pazar 08:00-17:00
Gişe Kapanış 16:45

0-18 yaş - Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar Ücretsiz
0 - 8 yaş - yabancı uyruklu çocuklar Ücretsiz
65 yaş üzeri - T.C. vatandaşları Ücretsiz
Öğrenci(Üniversitelerin sanat tarihi, arkeoloji ve müzecilik bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler) Ücretsiz
Yetişkin (Yerli ve yabancı tüm yetişkinler) 12.00TL
Bilet Al

Denizli Hierapolis (Pamukkale) Arkeoloji Müzesi
denizlimuzesi@ktb.gov.tr
+90 (258) 241-0866
Hızlı Arama Yol Tarifi

Bu müzede etkinlik yok

Tüm Etkinlikler
Müze Plan Müze Broşür Puan Ver
Menu
English
Giriş