Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi

5 5
Şimdi Açık

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Çanakkale İli, Eceabat İlçesi, Kabatape Mevkiinde yer almaktadır. Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş kahramanlık hikayelerinin yaşandığı Çanakkale Savaşları’nın sonsuza kadar hatırlanması ve yeni yetişen nesillere Çanakkale ruhunu aktarmak ve bu ruhun gelişmesine katkı sağlamak amacıyla projelendirilmiş olup Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 7 Haziran 2012 tarihinde ziyaretçilerin hizmetine açılmıştır.Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Çanakkale Muharebelerinin hem kronolojik hem de tematik anlatıldığı en etkili savaş müzesidir. Müze binası şehitlik algısını oluşturmak amacıyla tümüyle toprak altında bırakılmıştır. Yapının girişinde uzanan karşılıklı iki anıt duvar Çanakkale Boğazı’nın Asya ve Avrupa kıyılarını simgeler. Duvarların açık ve koyu renkte olması savaş ve barış temalarını sembolize etmektedir. Koyu renkli duvarın baş kısmında bulunan üç sütun Türk askerinin inanç, cesaret ve vatan sevgisini temsil etmektedir. Duvar yüzeylerindeki sadelik ölümün sessizliği ve yalnızlığı olarak açıklanmaktadır.

Bir kısmı hareketli platformlara sahip 11 ayrı canlandırma odasında, Çanakkale Savaşları’nın önemli kesitleri 65 dakikalık sinevizyon gösterimiyle ziyaretçiye aktarılmaktadır. Ayrıca yabancı ziyaretçiler için 7 ayrı dilde kulaklıkla (İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Japonca, İtalyanca ve Arapça) anlatım da yapılmaktadır.

İki kattan oluşan sergi salonlarında savaşın tüm yönleri gerçek üstü mankenlerin yanı sıra dioramalar ve maketlerin desteğiyle ziyaretçilere anlatılmaktadır. Harp sahasında bulunan ve savaş dönemini yansıtan her biri ayrı hikâye içeren savaş objeleri, üniforma ve teçhizatlarının sergilendiği müzenin açık peyzaj alanlarında gerçek siperler ve askeri araçlar  yer almaktadır.

Müze teşhirinde en ilgi çekici eser Çanakkale Muharebeleri esnasında şehadet mertebesine ulaşan Yüzbaşı Eşref Efendi’nin kanlı üniformasıdır. Yaralı olarak getirildiği hastanede ceketine iliştiren hasta sevk pusulası ve ailesi tarafından bağışlanan apoletleri şehidimizin fotoğrafı ile birlikte sergilenmektedir. Çanakkale Muharebeleri sırasında Albay rütbesine yükselen Mustafa Kemal Bey’e (Atatürk) ait gerçek üstü heykel ve şahsi eşyalarının yer aldığı vitrinin yanı sıra süngü hücumunun canlandırıldığı diorama alanı, dönemin tayyare modeli ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

SON BİLET KESİM SAATLERİ

SİNEVİZYON : 17.15

MÜZE :18.15

Sesli Rehber
WC
Otopark
Cami
Wi-Fi
Bebek Bakımı
Ulaşılabilirlik
Rehber Hizmeti
Asansör

Yaz
09:00-18:45 (Salı : Kapalı) Cumartesi 09:00-18:45 Pazar 09:00-18:45
Gişe Kapanış 18:15
Kış
09:00-17:00 (Salı : Kapalı) Cumartesi 09:00-17:00 Pazar 09:00-17:00
Gişe Kapanış 16:15

65 yaş üzeri - T.C. vatandaşları Ücretsiz
0 - 8 yaş - yabancı uyruklu çocuklar Ücretsiz
0-18 yaş - Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar Ücretsiz
Öğrenci(Üniversitelerin sanat tarihi, arkeoloji ve müzecilik bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler) 25.00TL
Yetişkin (Yerli ve yabancı tüm yetişkinler) 50.00TL
Bilet Al

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi Kabatepe Mevkii No:1 Kemalpaşa Mahallesi Eceabat
tarihialanbaskanligi@ktb.gov.tr
+90 (286) 810-0050
Hızlı Arama Yol Tarifi

Bu müzede etkinlik yok

Tüm Etkinlikler
Müze Plan Müze Broşür Puan Ver
Menu
English
Giriş