ANKARA Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi

5 5
Şimdi Kapalı

15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin, darbecilere karşı verdiği kahramanca mücadeleyi ve sonrasında yaşananları canlı tutmak ve ülkemizin atlattığı büyük badireyi gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Ankara İli Kahramankazan İlçesinde, Kahramankazan “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi” 16 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilen törenle Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY tarafından ziyarete açılmıştır. 15 Temmuz  gecesinde Türkiye ve Kahramankazan  İlçesinde yaşanan olayların, halkımızın hain darbe girişimine karşı gösterdiği tepkiyi ve ardından yaşananları anlatmak ve gelecek kuşaklara aktarabilmek adına Bakanlığımızca yapımı tamamlanan müze, 7635 metrekarelik bir alana kurulmuştur. Müzenin 3600 metrekarelik kapalı alanı ve özel etkinliklere de ev sahipliği yapacak bahçesi bulunmakla birlikte, zemin katında 340 kişilik konferans salonu, süreli-süresiz sergi salonları, çocuk atölyesi, idari ofisler ve kafeterya bölümü yer almaktadır. “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi”nde sergi salonunun girişinde yer alan ve o geceye dair yaşananlarının etkisinin bir enstelasyonla yansıtıldığı camlı bölüm yer almaktadır. Salon duvarının bir bölümünde 15 Temmuz gecesi ve sonrasında, Türkiye’de gelişen olaylar, başlangıç saati itibariyle dakika dakika bir zaman çizelgesinde anlatılmaktadır. Salonun diğer duvarında ise Türkiye ve Kahramankazan İlçesi’nde 15 Temmuz günü ve sonrasında yaşananların anlatımı  fotoğraflar ile yapılmaktadır. Söz konusu bu fotoğraflı anlatım ses efektleri yardımı ile gerçekleştirilmekte olup, bir nehrin kıvrımı gibi duvarın içinden çıkıyormuş algısı oluşturacak şekilde tasarlanmıştır.

Müzede, 15 Temmuz gecesi Kahramankazan İlçesi’nde gazi olan vatandaşların özgeçmişi, gazi oldukları an yaşadıklarını anlattıkları röportajlar kiosklar ve o geceye dair çekilmiş fotoğraflar ile birlikte anlatılmaktadır. Müze sergi salonun odak noktasında bulunan dijital ekranda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 15 Temmuz gecesi yaşadıklarının anlatımı yapılmakla birlikte facetime konuşması verilmektedir. Kahramankazan İlçesi’nin dokuz şehidine ait fotoğraflar ve özel eşyalar sergileme ünitelerinde yer almaktadır. Duvarda yer alan ekranda ise dokuz şehidin her biri ile ilgili hazırlanan üç dakikalık filmler bulunmaktadır. Ziyaretçiler, 15 Temmuz ile ilgili arşiv bilgilerine kiosklar üzerinde bulunan ekranlardan ulaşabilmektedir. Yine müze içerisinde yer alan bir salonda ise Türkiye’de 15 Temmuz olaylarında şehit düşen tüm şehitlerimizin fotoğrafları yer almaktadır. Müze ziyaretini tamamlayan ziyaretçiler; çıkış koridorunda bulunan videowall ekranlarından yeni Türkiye’nin dev projelerine ait kısa bir filmi izleyebilmektedir.

WC
Otopark
Bebek Bakımı
Engelli Dostu
Mescit
Oyun Parkı
Wi-Fi

Yaz
09:00-19:00 (Pazartesi : Kapalı) Cumartesi 09:00-19:00 Pazar 09:00-19:00
Gişe Kapanış 18:45
Kış
09:00-17:00 (Pazartesi : Kapalı) Cumartesi 09:00-17:00 Pazar 09:00-17:00
Gişe Kapanış 16:45

0-18 yaş - Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar Ücretsiz
0 - 8 yaş - yabancı uyruklu çocuklar Ücretsiz
65 yaş üzeri - T.C. vatandaşları Ücretsiz
Öğrenci(Üniversitelerin sanat tarihi, arkeoloji ve müzecilik bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler) Ücretsiz
Yetişkin (Yerli ve yabancı tüm yetişkinler) Ücretsiz
Bilet Al

ANKARA Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi Enver Paşa Sokak No: 6 Kahramankazan/ANKARA
15temmuzdemokrasimuzesi@ktb.gov.tr
+90 (312) 812-1507
Hızlı Arama Yol Tarifi

Bu müzede etkinlik yok

Tüm Etkinlikler
Müze Plan Müze Broşür Puan Ver
Menu
English
Giriş